Vuokra- ja myyntiehdot

Löydät yleiset vuokra- ja myyntiehtoni tästä. Luethan ne läpi ennen tuotteiden varaamista, sillä ne sisältävät tärkeitä tietoja, jotka voivat vaikuttaa valintoihisi. Jos jokin asia mietityttää, ota yhteyttä, vastaan mielelläni!

Yhteydenotto
 • Sekä vuokra- että myyntituotteet ovat kierrätysmateriaaleista valmistettuja ja käytettyjä, joten ne eivät ole uusia. Materiaaleissa saattaa näkyä siis käytönjälkiä ja kulumaa. Kaikki tuotteet ovat kuitenkin käyttökelpoisia, mahdolliset jäljet ja/tai kulumat eivät vaikuta tuotteiden käyttöominaisuuksiin.
 • Asiakas on vastuussa vuokra- ja myyntituotteiden turvallisesta käytöstä juhlissa. Asiakkaan tulee huomioida, että vuokra- ja myyntituotteet eivät välttämättä sovellu alle 3-vuotiaille lapsille (pieniä, mahdollisesti irtoavia osia). Asiakkaan tulee käyttää vuokratuotteita siten, etteivät ne aiheuta vaaratilanteita tai turvallisuusriskejä (esim. kankaisia tuotteita ei saa laittaa kynttilän, patterin tms. lämmönlähteen päälle, jne).
 • Toimin kotoa käsin ja taloudessamme asuu koiria. Vaikka tuotteita säilytetään eri huoneissa, kuin missä koirat ovat, kulkeutuu minusta ja ympäristöstä allergeenejä todennäköisesti tavaroihin vähäisiä määriä. Tuotteet on myös hankittu käytettyinä, joten on mahdotonta tietää, millaisissa ympäristöissä tuotteet ovat ennen olleet. Vuokratuotteet myös käyvät erilaisissa juhlatiloissa ja yksityiskodeissa vuokra-aikanaan, joten eri ympäristöistä voi mahdollisesti jäädä vähäisiä määriä erilaisia allergeenejä tuotteisiin, huolellisesta puhdistuksesta huolimatta. Jos teillä tai osallistujien joukossa on etenkin erittäin voimakkaasti allergisia, harkitsethan tarkkaan onko palveluideni käyttäminen turvallista, sillä mahdollisten allergeenien olemassaoloa on mahdotonta tietää tarkkaan. Tämä koskee niin kangas- kuin muovituotteita, kuten myös myynti- ja vuokratuotteitakin.
 • Juhlalaatikon tietosuojaseloste (pdf).
 • Juhlalaatikon (tmi) vastuu rajoittuu enintään tarvikkeiden vuokra- tai myyntihintaan.
 • Vuokratuotteet ovat Juhlalaatikon omaisuutta ja vuokraaja on niistä vastuussa vuokra-aikana. Vuokratuotteita tulee käsitellä varoen ja huolellisesti. Vuokraaja vastaa tuotteista, vaikka joku muu käsittelisikin tuotteita hänen vuokra-aikanaan.
 • Tuotteiden hinnat ovat vuokrahintoja pääsääntöisesti kahdelta vuorokaudelta. Mahdolliset poikkeukset on ilmoitettu tuotetiedoissa. Vuokrahinta veloitetaan sen määrän mukaan, joka asiakkaalle lähtee, vaikkei kaikkia käytettäisikään juhlissa. Esimerkiksi astiat pesen kaikki vuokrauksen jälkeen hygieniasyistä, vaikkei niitä olisikaan käytetty juhlissa, joten vuokra peritään myös käyttämättömistä tuotteista.
 • Kotisivun tuotekuvat eivät välttämättä anna oikeaa kuvaa tuotteen todellisesta väristä tai koosta. Osa tuotteista voi olla myös keskenään sävyltään hieman erilaisia. Kaikkiin tuotteisiin voi tulla tutustumaan ennen varausta sopimalla tutustumisajan.
 • Kangastuotteet toimitetaan puhtaina, pakattuina laatikkoon/laatikoihin. Pakattuina kangastuotteisiin tulee todennäköisesti taitteita, joiden suorituksesta asiakas vastaa itse niin halutessaan. Joillakin tuotteilla materiaali voi asettaa tiettyjä rajoituksia esim. silitykselle, joten tutustuthan tuotekohtaisiin ohjeisiin huolella.
 • Kangastuotteiden jälkihuolto (pesu) sisältyy vuokrahintaan. Kankaista tulee kuitenkin poistaa irtoroskat ja muruset esim. pudistamalla ne käytön jälkeen. Jos kankaat ovat kastuneet juhlien aikana, tulee ne pakata vasta niiden kuivuttua, jos palautus ei tapahdu välittömästi.
 • Astiatuotteet toimitetaan asiakkaalle pestyinä. Astioiden pesu vuokra-ajan päätteeksi sisältyy vuokrahintaan. Astioista tulee kuitenkin poistaa kaikki irtoava jäte ja roskat. Joidenkin astioiden materiaali asettaa tiettyjä rajoituksia pesuun, joten on suositeltavaa, ettei vuokraaja pese astioita edes niin halutessaan. Osaa astioista ei voi esimerkiksi pestä astianpesukoneessa.
  Joidenkin astioiden käytössä on tiettyjä rajoituksia mm. lämpötilan, mikron tms. kestävyydelle. Tutustuthan siis huolella kunkin tuotteen ohjeisiin.
 • Vuokratuotteet on palautettava samoissa laatikoissa, joissa ne on toimitettu, samassa kunnossa kuin ne olivat vuokraajalle toimitettaessa.
 • Kangastuotteiden materiaalit ovat kierrätysmateriaaleja ja niissä voi siksi näkyä käytönjälkeä ja/tai kulumaa. Kaikki kangastuotteet ovat kuitenkin ehjiä ja käyttökelpoisia eivätkä kulumat vaikuta käyttöön.
 • Vuokrattavat astiat ovat käytettyjä ja niissä voi siksi näkyä käytönjälkeä ja/tai kulumaa. Kaikki astiat ovat kuitenkin ehjiä ja käyttökelpoisia eivätkä kulumat vaikuta käyttöön.
 • En vastaa tuolihuppujen sopivuudesta asiakkaan tuoleihin. Huppujen koko on ilmoitettu tuotetiedoissa, mutta esimerkiksi tuolien erimalliset selkänojat tai käsinojat vaikuttavat huppujen sopivuuteen. Tuolihuppujen materiaali ei ole venyvää. Tuolihuppujen koko saattaa myös hieman vaihdella alkuperäismateriaalin mittaerojen vuoksi, tuotetiedoissa on aina ilmoitettu pienimmän kyseisen huppumallin koko. Varmistuaksesi huppujen sopivuudesta, voit sopia testauksesta ennen tilaisuutta.
 • Varaan oikeuden laskuttaa vioittuneista, palauttamatta jääneistä tai kadonneista tuotteista uudelleenhankintahintaa vastaavan summan.
 • Jos tuotteita ei palauteta vuokra-ajan päättymiseen mennessä sovittuna ajankohtana, laskutan ylimenevästä vuokra-ajasta kaksinkertaisen vuokra-ajan vuokran. Asiakkaan tulee ottaa välittömästi yhteyttä tietäessään vuokra-ajan ylittyvän. On mahdollista, että samoja vuokratuotteita odottaa seuraava asiakas, joten on erittäin tärkeää, ettei vuokra-aikaa ylitettäisi. Mitä aiemmin saan tiedon ajan ylittymisestä, sitä varmemmin pystyn palvelemaan seuraavaa asiakasta siten, että heidänkin juhlansa saadaan onnistumaan. Mikäli palautuksen viivästymisen tai tuotteiden rikkoutumisen vuoksi emme saa käytössänne olleita tuotteita seuraavalle vuokraajalle ajoissa tai lainkaan, perin vuokrausta vastaavat kulut myös ko. ajalta.
 • Myyntituotteet eivät sovellu alle 3-vuotiaille lapsille, ellei siitä ole erikseen mainittu. Tuotteista voi irrota pieniä osia, jotka ovat mahdollisesti vaarallisia pienille lapsille.
 • Tuotteet ovat pääosin käytettyjä ja/tai käytetyistä materiaaleista valmistettuja. Tuotteet myydään siinä kunnossa kuin ne ovat myyntihetkellä eikä niillä ole vaihto- tai palautusoikeutta. Tuotteissa on siis mahdollisesti pieniä käytönjälkiä ja/tai kulumaa näkyvissä mutta ne ovat siistejä ja käyttökelpoisia. Mahdollisista selkeämmistä vioista ilmoitetaan tuotetiedoissa erikseen. Tuotteilla ei ole vaihto- tai palautusoikeutta.
 • Kotisivun tuotekuvat eivät välttämättä anna oikeaa kuvaa tuotteen todellisesta väristä. Osa tuotteista voi olla myös sävyltään keskenään hieman erilaisia. Kaikkiin tuotteisiin voi tulla tutustumaan ennen varausta sopimalla tutustumisajan.
 • Myyntituotteet eivät välttämättä ole keskenään identtisiä. Esimerkiksi tarrojen kuva-aihe voi vaihdella suuresti, mutta kaikki toimitetaan kuitenkin valitun teeman mukaisin kuva-aihein. Samoin esimerkiksi korut ovat keskenään erilaisia, mutta kuitenkin samantyyppisiä.
 • Myyntituotteet veloitetaan todellisen ostetun määrän mukaan. Jos asiakas toimitus/nouto hetkellä haluaa tuotteita vähemmän kuin alkuperäisessä varauksessa on, palautetaan asiakkaalle näiden tuotteiden ostohinta noin viikon kuluessa asiakkaan toimitettua tilinumeron, jonne palautus tehdään. Myyntituotteita ei voi palauttaa tilaisuuden jälkeen vaan palautukset on tehtävä toimituksen/noudon yhteydessä ennen tilaisuutta.
 • Ohjelmatuotteissa on usein sekä myynti- että vuokratuotteita yhdisteltynä. Kunkin ohjelmakokonaisuuden mukana on selitys, mitkä tuotteet ovat asiakkaalle jääviä eli myyntituotteita ja mitkä tulee palauttaa eli vuokratuotteita. Kutakin osaa koskevat samat huomiot ja ehdot kuin yllämainitut vuokra- ja myyntituotteita koskevat huomiot.
 • Joidenkin ohjelmatuotteiden mukana toimitetaan varausvahvistuksen yhteydessä myös yleisohjeet ohjelman toteutukseen. Ohjeisiin kannattaa tutustua huolella etukäteen, jotta voi tarvittaessa muokata toteutusta oman tilaisuuden, tilojen, osallistujien iän tms. mukaiseksi. Jotkin ohjelmatuotteet vaativat mahdollisesti joidenkin omien tarvikkeiden käyttämistä tai lisähankintojen tekemistä (esimerkiksi elintarvikkeet).
 • Tuotteet noudetaan ennalta sovittuna ajankohtana yksityiskodistani Sipoon Linnanpellosta. Tarkka osoite ajo-ohjeineen toimitetaan  varausvahvistuksen yhteydessä. Koska käyn myös ns. päivätyössä, tuotteita voi pääsääntöisesti noutaa arki-iltaisin, viikonloppuisin myös muina aikoina.
 • Noudon ja palautuksen ajankohta sovitaan aina etukäteen. Vuokratuotteet palautetaan samaan osoitteeseen ennalta sovittuna ajankohtana.
 • Lisämaksusta on mahdollista tilata tuotteille kuljetus lähialueilla (n. 30km säteellä Sipoon Nikkilästä). Toimitusmaksu on 0,45€/km ja toimituksissa veloitetaan kokonaismatka, sisältäen edestakaiset matkat sovittuun toimituspaikkaan sekä tuonnin että noudon osalta erikseen. Toimituksen voi tilata joko omaan kotiin tai suoraan juhlapaikalle. Kuljetukset ovat mahdollisia pääsääntöisesti arki-iltaisin, viikonloppuisin myös muina aikoina. Kuljetus sisältää toimituksen ulko-ovelle/ulko-ovelta, ei sisään tuontia tai tuotteiden esillepanoa.
 • Esitetyt hinnat ovat kokonaishintoja. Hintoihin ei toistaiseksi lisätä arvonlisäveroa (myyjä ei arvonlisäverovelvollinen vähäisen toiminnan perusteella, AVL 3 §).
 • Vahvistetut vuokra- ja myyntituotteet maksetaan pääsääntöisesti sähköpostiin toimitettavalla laskulla viimeistään laskun eräpäivänä (pääsääntöisesti 7 vrk ennen vuokrauksen ajankohtaa) ja sen suoritus on ehtona tuotteiden toimitukselle. Etukäteen sovittaessa tai jos tuotteet on varattu alle viikko vuokrauksen ajankohdasta, maksetaan kokonaissumma käteisellä noudon / toimituksen yhteydessä. Korttimaksut eivät toistaiseksi ole mahdollisia.
 • Tilauksen voi peruuttaa kuluitta 14vrk ennen nouto/toimituspäivää. 13-5vrk ennen nouto/toimituspäivää perutusta tilauksesta veloitetaan vuokratuotteiden osuudesta 30%. 4-2 vrk ennen nouto/toimituspäivää perutusta tilauksesta veloitetaan vuokratuotteiden osuudesta 50%. 1vrk tai sen alle ennen nouto/toimituspäivää perutusta tilauksesta veloitetaan koko vuokratuotteiden osuus. Myyntituotteista palautetaan aina koko maksettu summa.
 • Juhlalaatikko toimittaa myyntituotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille Suomessa ja EU-alueella.
 • Esitetyt tuotehinnat ovat kokonaishintoja. Hintoihin ei toistaiseksi lisätä arvonlisäveroa (myyjä ei arvonlisäverovelvollinen vähäisen toiminnan perusteella, AVL 3 §). Tuotteiden hinnat eivät sisällä toimitusmaksuja, vaan ne ilmoitetaan erikseen tilausvahvistuksessa.
 • Juhlalaatikko pidättää oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin.
 • Tuotteiden todellinen ulkonäkö voi poiketa kotisivun kuvista mm. värien osalta.
 • Tilauksen yhteydessä tilaajan on ilmoitettava vähintään etunimi, sukunimi, osoite ja sähköpostiosoite. Tilausvahvistus ja maksutiedot välitetään tilaajan antamaan sähköpostiosoitteeseen. Jos postitukseen Postin puolelta vaaditaan vastaanottajan matkapuhelinnumero, pyydetään se tarvittaessa erikseen. Posti ilmoittaa tällöin paketin saapumisesta noudettavaksi tekstiviestitse. Asiakas vastaa siitä, että hänen tilaukseen antamansa henkilö- ja muut tilaustiedot ovat oikeat ja täydelliset. Asiakkaan vastuulla on tarkistaa tietojen oikeellisuus kaikilta osin ennen maksamista.
 • Myyntituotteiden määrät ja saatavuus voivat vaihdella kotisivulla näkyvän varastosaldon määrästä. Juhlalaatikko ei myönnä mitään takuita tuotteiden saatavuudesta.
 • Postitse toimitetaan vain myyntituotteita, ei mitään vuokratuotteita. Postitse tilaaminen tehdään lisäämällä halutut tuotteet ja määrät varaukselle ja ilmoittamalla varauslomakkeella toimitukseksi postitusosoitteen. Tilauksen voi laittaa myös sähköpostitse hanna@juhlalaatikko.fi. Mainitse tällöin tilaamasi tuotteet ja kappalemäärät mahdollisimman tarkasti. Varauksen jälkeen asiakas saa sähköpostiinsa tilausvahvistuksen, joka on samalla lasku. Tilaus ei sido asiakasta ennen laskun suoritusta. Tuotteita ei toimiteta ennen laskun suoritusta.
 • Kaikki asiakastiedot käsitellään luottamuksellisesti. Tilatessasi Juhlalaatikon kotisivuilta tuotteita postitse sinun edellytetään tutustuneen ja sitoutuneen kulloinkin voimassa oleviin toimitusehtoihin.
 • Tuotteet ja niiden toimittamisesta aiheutuneet maksut maksetaan tilausvahvistuksen yhteydessä asiakkaan sähköpostiin toimitettavalla laskulla. Laskun maksuaika on 7 päivää. Tuotteet toimitetaan, kun maksu on kirjautunut Juhlalaatikon tilille. Tilausvahvistus tai lasku ei sido asiakasta tai Juhlalaatikkoa ennen maksun suoritusta.
 • Tilaus toimitetaan asiakkaalle joko kirjeenä asiakkaan postilaatikkoon tai pakettina Postin toimipisteeseen asiakkaan ilmoittaman postiosoitteen perusteella. Juhlalaatikko pyrkii postittamaan tuotteet asiakkaalle noin 2-4 arkipäivän kuluessa maksun vastaanottamisesta. Posti vastaa osaltaan postin toimitusajasta, joka on normaalisti 1-3 arkipäivää. Juhlalaatikko ei vastaa ylivoimaisen esteen aiheuttamista viivästymisistä tai viivästysten aiheuttamista välillisistä haitoista. Juhlalaatikko ei ole vastuussa, jos tilauksen toimittaminen viivästyy tai tilausta ei pystytä toimittamaan siksi, että asiakas on ilmoittanut virheelliset yhteystiedot.
 • Asiakkaalta peritään tilausvahvistuksen yhteydessä eriteltävät toimitusmaksut jokaisesta tilauksesta. Toimitusmaksu sisältää sekä Postin hinnaston mukaisen postimaksun että pakkauskulut. Toimitusmaksun suuruuteen vaikuttavat tilattujen tuotteiden yhteiskoko ja -paino. Esimerkkejä toimitusmaksuista Suomeen: alle 500g painoinen kirje 2,50€, alle 2kg painoinen kirje 5,90€, pieni paketti 6,50€.
 • Asiakkaalla on kuluttajansuojalain mukainen oikeus peruuttaa tilaus 14 vuorokauden kuluessa tilauksen vastaanottamisesta.
  Peruutusilmoitukseen sinun tulee merkitä nimesi, osoitteesi, tilauspäivä, tuote ja se tulee lähettää sähköpostilla osoitteeseen hanna@juhlalaatikko.fi tai postitse alla olevaan palautusosoitteeseen. Tuote tulee palauttaa postitse 14 päivän kuluessa peruutusilmoituksesta. Palautettavan tuotteen tulee olla alkuperäisessä kunnossa ja käyttämätön. Kuluttajan tulee pakata tuote huolellisesti postitusta varten, palautuskuljetuksessa kuluttajan huolimattomuudesta johtuen rikkoutuneiden tuotteiden kohdalla emme voi purkaa kauppaa. Palautettavien tuotteiden mukana tulee olla yhteystietosi sekä tilinumerosi rahojen palautusta varten. Palautuskustannukset ovat asiakkaan vastuulla. Mikäli tuotetta on käytetty, pidätämme oikeuden laskuttaa arvonalennuksesta.
 • Palautusoikeus ei koske erikseen asiakkaan toiveiden mukaan räätälöityjä tuotteita.
 • Jos haluat palauttaa tai vaihtaa tuotteita 14 vuorokauden jälkeen, ole suoraan yhteydessä Juhlalaatikkoon. Palauttaessasi toimitetun tilauksen, liitä siihen mukaan nimesi ja yhteystietosi sekä tilinumerosi rahojen palautusta varten. Palautamme palauttamiesi tuotteiden hinnan kokonaisuudessaan 14 päivän kuluessa peruutusilmoituksen saapumisesta, mikäli tuote on palautettu tai se on todistettavasti annettu postin kuljetettavaksi palautusosoitteeseen.
 • Postipaketin noutamatta jättäminen ei ole peruutus. Juhlalaatikko ei vastaanota postiennakolla lähetettyjä palautuksia. Palautusosoite: Juhlalaatikko, Hanna Hämäläinen, Skepparsintie 342, 04130 Sipoo.
 • Noutamatta jättäminen ei ole sama asia kuin palautus tai peruutus. Noutamattomat lähetykset eivät kuulu peruuttamisoikeuden piiriin. Noutamattomista lähetyksistä veloitetaan 15 euron suuruinen maksu. Tämä maksu vastaa niitä kustannuksia, jotka aiheutuvat lähetyksen lähettämisestä ja takaisinlähettämisestä. Saat ilmoituksen tekstiviestillä tavaroista, jotka toimitetaan postipakettina postin toimituspisteeseen. Huomaathan, että postipaketteja säilytetään noutopisteessä vain seitsemän päivää. Kirjeet, joita ei voida jättää postiluukkuusi, toimitetaan lähimpään noutopisteeseen, jolloin saat ilmoituksen tekstiviestillä tai saapumisilmoituksena postilaatikkoosi. Noutamattomat lähetykset palautetaan lähettäjälle.
 • Vastaanotettuaan toimituksen, asiakkaan tulee tarkastaa, että toimitus on sisältänyt hänen tilaamansa tuotteet ja että tuotteet ovat virheettömiä. Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei muuten vastaa tilaustasi, tulee sinun ilmoittaa virheestä viimeistään 14 päivän kuluessa kirjallisesti palautusosoitteeseen tai sähköpostitse hanna@juhlalaatikko.fi. Jos paketti on vioittunut Postissa, on tuotteesta tehtävä välittömästi reklamaatio Postiin.
 • Kaikilla Juhlalaatikon myyntituotteilla on lakisääteinen virhevastuu. Takuu kattaa tuotteen materiaali- ja valmistusvirheet. Kaikissa 14 päivän jälkeen tapahtuvissa palautuksissa pyydämme ottamaan yhteyttä sähköpostitse hanna@juhlalaatikko.fi ennen tuotteiden palauttamista. Henkilötietojen käsittely
 • Juhlalaatikko ei ole vastuussa sellaisesta tuotteen virheellisyydestä, toimituksen viivästymisestä tai muusta sopimusrikkomuksesta, joka johtuu Juhlalaatikon vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella olevasta seikasta (force majeure).
 • Näihin ehtoihin sovelletaan Suomen lakia. Osapuolet pyrkivät ensisijaisesti neuvotteluteitse ratkaisemaan näistä ehdoista tai niiden soveltamisesta aiheutuvat mahdolliset erimielisyydet. Kuluttaja-asiakkaalla on oikeus osoittaa tästä sopimuksesta aiheutuneet erimielisyydet kuluttajariitalautakunnan (www.kuluttajariita.fi) ratkaistavaksi. Asiakkaan tulee ottaa yhteys ennen käsittelyä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).